Online Performance Marketeer

Talpa eCommerce - Gent

Solliciteer voor deze job!
Organization

Talpa eCommerce

Talpa E-commerce, voorheen Emesa, is een van oorsprong Nederlands bedrijf dat sinds 2015 actief is op de Belgische markt met als grootste e-commerce platformen VakantieVeilingen.be en VavaBid.be.
Met 1 miljoen biedingen per maand is VakantieVeilingen.be het grootste veilingplatform van België in de vrijetijdssector. Op onze site en in onze app verkopen we uitstapjes, producten, wellness, hotels, restaurants en vakanties. De prijs bepaalt de klant zelf met zijn bod. Wij werken met een 15-koppig jong en enthousiast team in een hip pand in Gent.T


Job description

Wie ben jij?
Jij bent een daadkrachtige, creatieve en resultaatgerichte Online Performance Marketeer. Je hebt een passie voor alles wat te maken heeft met betaalde online advertenties. Je bent gewend om op basis van performance continue verbeteringen te identificeren en door te voeren. Met jouw creatieve ideeën weet je collega’s te inspireren en overtuigen van jouw visie. Daarnaast werk je graag in een team, ben je communicatief vaardig en ben je gewend om met targets te werken.
 
Wat ga je doen?
 Als Online Performance Marketeer ben je verantwoordelijk voor het betaalde verkeer naar onze platformen (vakantieveilingen.be, vavabid.be, en nieuw te lanceren merken), en daarmee het verhogen van ons klantenbestand en het optimaliseren van de conversies.

Daarbij ligt de eerste focus op SEA en social paid, maar is er veel ruimte om initiatieven en optimalisaties op het vlak van SEO, display en affiliates te ontwikkelen. Je voert analyses uit, rapporteert en werkt verbeterpunten uit tot een concreet stappenplan, waarmee je hands-on aan de slag gaat.

Tijdens deze werkzaamheden werk je altijd met de nieuwste en beste marketing technologieën zoals GA4, Display and Video 360, Supermetrics, Google scripts, Data management platform van Tealium, Qlik Sense, … En word je vrijwel altijd als eerste toegelaten tot nieuwe (Beta) technologieën van bijvoorbeeld Google en Bing.

In je dagdagelijkse optimalisaties werk je nauw samen met het online marketing team in Amsterdam dat bestaat uit specialisten voor SEA, SEO, affiliate marketing en social advertising en coördineer je soms met toeleveranciers. Samen zorgen jullie voor de juiste online marketing voor de platformen van Talpa eCommerce. Je zorgt ervoor dat doelstellingen worden gehaald en doet dit niet alleen met de collega’s in het online team, maar ook met het gehele Belgische marketing team. Daarbij kijk je continue naar de allernieuwste ontwikkelingen in de markt en weet je deze als geen ander te vertalen naar onze business en platformen. Talpa eCommerce behoort tot de grootste e-commerce spelers van Nederland en wil vooraan zitten met de nieuwste ontwikkelingen! Je krijgt hierbij vaak de opportuniteit om het kantoor in Amsterdam te bezoeken om deel te nemen aan strategische sessies, teambuildings en borrels.

Job criteria

Wat verwachten we van jou?

  • Mininmaal een bachelor diploma, denk- en werkniveau
  • Minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in een e-commerce omgeving in vergelijkbare functie & hands-on ervaring met Google Ads en Bing
  • Sterk analytisch vermogen
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen online marketing en je kan dit vertalen naar de platformen van Talpa eCommerce
  • SEO en Google script kennis is een plus
  • Resultaat-en klant gericht en een communicatief vaardige gesprekspartner
  • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse taal (Frans is een plus)
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken

Location

Gent

Solliciteer voor deze job!